October 1, 2013

Ce facem?

Evenimente externe

Recrutări

Fiecare anotimp de toamnă și de primăvară aduc un nou început în BEST și anume începutul unei noi generații BEST. Lunile octombrie și martie ale anului universitar înseamnă pentru BEST Timișoara sosirea de noi membri entuziaști, pregătiți pentru aventura ce îi așteptă.
Pentru a fi membru în BEST Timișoara trebuie să te înscrii, iar mai apoi dacă ești selectat vei participa la o serie de interviuri și activități de echipă vei putea deveni mebru în BEST Timișoara. Odată devenit membru , te vom ajuta să te integrezi, beneficiind de sesiuni de pregătire care constă în traininguri elementare, necesare fiecăruia pentru a realiza primii pași în cadrul organizației și pentru a realiza cu succes primele tale responsabilități de voluntar.

Dacă dorești să ni te alături, abonează-te la newsletter și vei fi informat când desfășurăm următoarea sesiune de recrutări.

 

EBEC Timișoara

EBEC (European BEST Engineering Competition) este un eveniment dedicat studenţilor care sunt pasionaţi cu adevărat de domeniul lor de studiu și vor să îşi pună abilităţile la încercare. Prin participarea lor, studenții își antrenează spiritul creativ și abilitatea de a lucra în echipă, au ocazia de a intra în contact cu mediul de lucru al companiilor și, bineînțeles, au o șansă de angajare în cazul în care se afirmă prin cunoștintele lor, entuziasm și potențial de învățare.

Vrei să participi la următoarea ediție EBEC Timișoara? Află mai multe de aici.

 

BTW

BEST Training Week este un eveniment de carieră care vine în sprijinul studenților cu traininguri, oferindu-le oportunitatea de a se dezvolta atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Acest evenimentul este dedicat tuturor studenților din Timișoara din toți anii de studiu.

Trainingurile sunt ținute atât pe partea de soft skills, cât și pe cea tehnică, acoperind astfel diferite arii de interes și permițându-le studenților să aleagă în funcție de preferințe. Acestea sunt susținute de traineri specializați care lucrează cu studenții și le împărtășesc cunoștințele pentru a-i ajuta în viitoarele lor cariere.

Aici poți afla când are loc urmatoarea ediție!

Cursurile de sezon

Cursurile sezoniere BEST au apărut din nevoia de a oferi studenților acces la educație complementară. Acest gen de eveniment se desfășoară la nivel internațional în fiecare grup local BEST o dată pe an, într-unul din cele patru anotimpuri ale anului. Astfel, acest eveniment oferă participanților posibilitatea să intre în contact cu alte culturi și civilizații. Evenimentul antrenează studenții într-un schimb cultural dar, de asemenea, îi ajută să se perfecționeze pe domeniul adresat de tematica evenimentului academic.

Promovăm…
…cursurile din fiecare sezon organizate de către toate grupurile locale BEST din Europa.
Pentru a afla unde și pe ce temă se desfășoară un curs de sezon ACUM, intră aici.

Organizăm…

…un curs academic în Timișoara în fiecare vară având teme dintre cele mai diverse. În 2013, tema este reprezentată de programarea roboților inteligenți. Studenții selectați și-au pus la încercare cunoștințele de programare astfel ca, la sfârșitul cursului, să reușească să programeze roboți care vor îndeplini anumite acțiuni. De asemenea, în cadrul cursului de vară, participanții au parte an de an și de activității sociale cu scopul de a spori atât interacțiunea dintre ei, cât și schimbul cultural. Seara românească și seara internațională sunt două activități de reper, menite în acest scop.

 

Evenimente interne

Schimbul cultural

Unul dintre evenimentele interne BEST care se bucură de o popularitate notabilă este Schimbul Cultural. Acesta reprezintă un eveniment în cadrul căruia două sau mai multe grupuri locale BEST din diferite părți ale Europei se întâlnesc pentru un schimb de experiență.

În vara anului 2012 Timișoara a avut plăcerea de a face cunoștință cu membrii grupului local Kaiserslautern, Germania, aparținând organizației Bonding, parteneră BEST. Evenimentul s-a desfășurat în două etape: o vizită a timișorenilor în  Germania urmată de vizita celor din Bonding în România