September 12, 2016

Despre noi

slider-2

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie studenţească non-profit şi apolitică prezentă în 96 de facultăţi tehnice din 33 de ţări din Europa printr-o reţea menţinută datorită proiectelor comune, a intereselor comune şi datorită prieteniei. Limba oficială a BEST-ului este engleza. Prin perspectiva membrilor, BEST este văzută ca o fabrică inovativă unde studenţii care chiar înainte de a-și termina studiile, au oportunitatea de a realiza proiecte europene dedicate tot studenţilor. Aproximativ 500.000 de studenţi de la facultăţile tehnice din Europa au ocazia de a participa la evenimentele noastre. Scopul BEST este de a ajuta studenţii tehnici să devină mai deschişi spre Europa printr-o mai bună înţelegere a culturilor europene şi dezvoltarea capacităţii acestora de a lucra într-un mediu internaţional. Acesta poate fi realizat doar oferindu-le studenţilor europeni ocazia de a se cunoaşte.

Astfel, prin evenimentele noastre, avem în vedere 3 mari zone de interes:

  • EDUCAŢIE COMPLEMENTARĂ: totalitatea evenimentelor de învăţare şi distracţie organizate de BEST. Este cel mai vechi, cel mai mare si cel mai longeviv proiect al nostru. În 2000, aprox. 4000 de studenţi au aplicat la cca. 70 de evenimente gratuite oferite şi organizate de BEST.

  • PROGRAME EDUCAŢIONALE: Ne străduim să evaluăm şi să îmbunătăţim nivelul procesului de învăţare în centrele universitare tenice. De exemplu, BEST lucrează în diverse domenii la nivel european împreună cu profesori şi beneficiind de sprijinul Comisiei Europene.

  • SPRIJIN ÎN CARIERĂ: BEST facilitează contracte industriale prin intermediul BEST Career Centre, care este un târg de job-uri fair virtual şi un loc de întâlnire între studenţi şi companii. De asemenea, BEST lucrează îndeaproape cu un număr de companii care sunt membrii ai Support Group of BEST. Prin acesta, companiile şi studenţii din BEST au oportunitatea de a stabili o relaţie impersonala şi de a învăţa unii de la alţii.

Istoric


BEST, Board of European Students of Technology, a fost fondat în Berlin în martie 1989 ca răspuns la nevoia de a încuraja comunicarea, cooperarea şi schimbul cultural între studenţii de la facultăţile tehnice din Europa. Încă de atunci BEST s-a dezvoltat rapid, atât din punct de vedere al numărului de membri, cât şi al numărului de proiecte. În România, BEST apare pentru prima oară la Timişoara în 1991 reuşind încă de la început să promoveze spiritul european şi să încurajeze comunicarea şi lucrul într-un mediu multicultural prin evenimentele pe care le organizează, cursuri academice, competiţii inginereşti şi simpozioane educaţionale. Toate acestea reprezintă activitatea de bază a BEST Timişoara dedicată studenţilor Universităţii „Politehnica” Timişoara.

În prezent, BEST Timişoara înseamnă 25 de ani de experienţă, 50 de membri activi şi mai bine de 50 de evenimente de amploare organizate pentru studenţi.