septembrie 12, 2016

Despre noi

slider-2

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie studenţească non-profit şi apolitică prezentă în 96 de facultăţi tehnice din 33 de ţări din Europa printr-o reţea menţinută datorită proiectelor comune, a intereselor comune şi datorită prieteniei. Limbile oficiale ale BEST-ului sunt engleza și franceza. Din perspectiva membrilor, BEST este văzută ca o fabrică inovativă unde studenţii au oportunitatea de a realiza proiecte europene dedicate tot studenţilor. Aproximativ 500.000 de tineri de la facultăţile tehnice din Europa au ocazia de a participa la evenimentele noastre. Scopul BEST este de a ajuta studenţii tehnici să devină mai deschişi spre Europa printr-o mai bună înţelegere a culturilor europene şi dezvoltarea capacităţii acestora de a lucra într-un mediu internaţional.

Astfel, prin evenimentele noastre, avem în vedere 3 mari zone de interes:

  • EDUCAŢIE COMPLEMENTARĂ: totalitatea evenimentelor de învăţare şi distracţie organizate de BEST. Este cel mai vechi, cel mai mare si cel mai longeviv proiect al nostru.
  • PROGRAME EDUCAŢIONALE: Ne străduim să evaluăm şi să îmbunătăţim nivelul procesului de învăţare în centrele universitare tehnice. De exemplu, BEST lucrează în diverse domenii la nivel european împreună cu profesori şi beneficiază de sprijinul Comisiei Europene.
  • SPRIJIN ÎN CARIERĂ: BEST creează un loc de întâlnire între studenți și un număr de companii partenere, astfel facilitând schimbul de informații între acestea. Studenții pot, de asemenea, să afle ce anume caută firmele din Timișoara și să primească suport din partea lor.

Istoric


BEST, Board of European Students of Technology, a fost fondat în Berlin în martie 1989 ca răspuns la nevoia de a încuraja comunicarea, cooperarea şi schimbul cultural între studenţii de la facultăţile tehnice din Europa. Încă de atunci, BEST s-a dezvoltat rapid, atât din punct de vedere al numărului de membri, cât şi al numărului de proiecte. În România, BEST apare pentru prima oară la Timişoara în 1991, reuşind încă de la început să promoveze spiritul european şi să încurajeze comunicarea şi lucrul într-un mediu multicultural prin evenimentele pe care le organizează, cursuri academice, competiţii inginereşti şi simpozioane educaţionale. Toate acestea reprezintă activitatea de bază a BEST Timişoara dedicată studenţilor Universităţii „Politehnica” Timişoara.

 

În prezent, BEST Timişoara înseamnă 26 de ani de experienţă, tineri implicați activ şi evenimente de amploare organizate pentru studenți în fiecare an.