EBEC revine! Ești pregătit?

Cea mai mare competiție inginerească din Europa revine cu o nouă ediție în Timișoara!

Ai planuri în perioada 9-15 martie? Ce zici dacă planurile tale de atunci ar include participarea la cea mai mare competiție inginerească din Europa?
European BEST Engineering Competition sau EBEC, cum îl știm cu toții, caută participanți pentru ediția din această primăvară. Dacă ești student la Poli și vrei să pui în practică toate cunoștințele din facultate, EBEC e locul potrivit pentru asta.

Ai șansa de a participa la competiții organizate de companii precum Multico, într-un mediu în care poți interacționa ușor cu reprezentanții acestora. De asemenea, în 14-15 martie vor fi competițiile BEST, una de Case Study și una de Team Design.

EBEC, fiind competiție inginerească internațională, este structurat pe trei etape: locală, regională și finală. Așadar, dacă alegi să te înscrii la competițiile mai sus menționate, de Team Design și Case Study, și echipa ta iese câștigătoare, ajungi la faza regională, în Brașov. Următorul pas pentru echipa câștigătoare este de a intra în cursa pentru titlul de inginerul Europei, la etapa finală din Porto, Portugalia.

Te întrebi ce presupun competițiile de Team Design și Case Study?

În cadrul secțiunii de Team Design, participanții trebuie să construiască un prototip pe o temă dată din materiale neconvenționale. În ceea ce privește secțiunea de Case Study, participanților li se dă o problemă teoretică care privește societatea și aceștia vin cu o soluție.

Sună tentant? Atunci trebuie să mai știi câteva lucruri.

La fiecare dintre secțiunile Team Design și Case Study vor participa patru echipe a câte patru studenți fiecare. Așadar, dacă mai ai trei prieteni dornici de a se dezvolta, te poți înscrie cu ei! Înscrierea o poți face fie singur, urmând ca organizatorii să te distribuie într-o echipă, fie în echipă, împreună cu alți trei studenți de la Poli, prieteni ai tăi.

Alte lucruri pe care ar trebui să le mai știi? Competițiile BEST se vor desfășura în limba engleză. Participarea la EBEC este gratuită, iar pe parcursul competițiilor BEST mâncarea îți va fi asigurată. Dacă mai ai întrebări, poți arunca o privire în rubrica FAQ de pe site.

Te-am convins? Atunci nu mai sta pe gânduri și înscrie-te  la EBEC până în 5 martie! Dacă ai nelămuriri, nu ezita să o contactezi pe colega noastră, Cristiana, la numărul de telefon +40 770 418 994. De asemenea, pentru detalii ne poți urmări și pe Facebook sau pe www.compete.ro.

Ești inginer? Demonstrează!