European BEST Engineering Competition revine cu o nouă ediție

Tuturor ne plac provocările, nu-i așa? Cu toții am vrea ceva nou și diferit. Ei bine, daca ești student la Politehnică și îți surâde ideea unei noi provocări, BEST Timișoara te invită să participi la una dintre cele mai mari competiții inginerești, European BEST Engineering Competition (EBEC).

Încă nu ai auzit de EBEC? Sau, dacă ai auzit, nu știi toate detaliile despre eveniment?

Nu-i nimic, scopul nostru este de a te informa pe tine, studentul de la Politehnică, despre tot ceea ce  înseamnă EBEC.

În cadrul acestei competiții ai ocazia de a pune în practică anumite noțiuni învățate de-a lungul anilor de studiu, dar, mai mult decât atât, EBEC poate reprezenta un prim pas în dezvoltarea ta pe plan profesional.

Fiind o competiție internațională, aceasta cuprinde trei etape: locală, regională și finală. Dacă echipa ta trece de prima etapă, aceasta merge mai departe, urmând să concureze cu alte echipe din România și Republica Moldova. Obiectivul nostru este de a te trimite pe tine, împreună cu echipa ta, în etapa finală, care va avea loc la Belgrad.

Acum te vei întreba: ”Cum mă va ajuta pe mine participarea la acest eveniment?”

Și de data aceasta, noi, BEST Timișoara venim cu răspunsul. În primul rând, te va ajuta sa capeți experiență participând la una dintre cele două probe: Team Design și Case Study.

În cadrul probei de Team Design, participanții trebuie să construiască un prototip în 10 ore din diferite materiale neconvenționale, respectând anumite criterii în ceea ce privește rezistența, stabilitatea și mobilitatea.

Pe de altă parte, Case Study–ul  are ca obiectiv final depistarea unei probleme reale a societății din zile noastre și găsirea unei soluții viabile a acesteia, fără construirea unui dispozitiv  din diferite materiale.

Ți-am stârnit curiozitatea? Vrei să știi ce trebuie să faci pentru a participa?

E simplu. La fiecare dintre dintre cele două secțiuni ale competiției vor participa mai multe echipe formate din 4 studenți fiecare. Tot ceea ce trebuie sa faci tu este să te înscrii pe site-ul ebec.besttm.ro până în data de 20 martie.

Te poți înscrie atât singur, urmând ca noi, BEST Timișoara, să incercam a-ți gasi  o echipă, sau te poți înscrie împreună cu alți 3 studenți de la Politehnică, ca o echipă. Și, nu uita,  participarea la EBEC este gratuită!

 Vrei să încerci ceva nou și să-ți testezi limitele? Înscrie-te la EBEC  și fă primul pas în drumul spre etapa finală!

 

2