Startup Weekend Timișoara- De la idee la startup într-un weekend? Chiar e posibil?

Startup Weekend este un eveniment care urmărește următorul model de bază: oricine este binevenit să își prezinte ideea de startup și să primească feedback de la participanți și mentori. Echipele se formează în jurul celor mai bune idei (determinate prin votul publicului) și apoi urmează o nebunie de 54 de ore în care se creează modele de business, se programează, se creează designul, apoi se testează și se validează. Apogeul evenimentului îl reprezintă prezentările pitch-urilor în fața unui panel de investitori și jurați, moment în care echipele au încă o ocazie de a primi feedback valoros.

 

Fără prea multă vorbărie. No talk. All action.

Începând cu pitch-urile de vineri seara, participanții își aduc cele mai bune idei și îi inspiră pe ceilalți să li se alăture și să formeze o echipă. Pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, echipele se focalizează pe dezvoltarea și validarea ideilor, folosind principiile și metodologiile Lean Startup și căutând să creeze un produs minim viabil (minimal viable product – MVP). Duminică seara echipele demonstrează prototipurile și primesc feedback din partea unui panel de experți.

 

Educație Experiențială

În primul rând, Startup Weekend este despre educație experiențială. Participanții nu ascultă teorie, ci construiesc prototipuri și le supun validării în timp ce colaborează cu alți oameni pasionați, ce au background-uri și puncte de vedere diferite. Mai mult, participanții au ocazia de a interacționa unu-la-unu cu mentorii și juriul evenimentului – lideri ai comunității tech.

Este important de reținut că evenimentul nu este doar despre idee, ci despre echipă. Startup Weekend atrage cei mai buni specialiști și pe parcursul unui weekend în care aceștia construiesc companii scalabile ce soluționează probleme reale ale lumii, participanții construiesc, de asemenea, relații și conexiuni de lunga durată și chiar pot pleca de la eveniment cu un startup, un cofondator, un job sau un investitor. Startup Weekend este cel mai bun mod de a găsi pe cineva cu care să îți lansezi startupul.

Un alt aspect valoros este că participanții nu numai că se vor integra în comunitatea locală de tech, ci se vor alătura și unei comunități globale de peste 100.000 de alumni cu o misiune comună, aceea de a schimba lumea.

Mai multe detalii aici: http://www.up.co/communities/romania/timisoara/startup-weekend/8533