Drumul spre succes

– O organizație studențească, un grup de prieteni, un vis – așa a apărut Dream Production, compania de web development pe care au dezvoltat-o Andrei Mărin și Alex Albu alături de alți voluntari din BEST Timișoara.

Dar de unde a pornit această idee? 

Evenimentele organizate în BEST Timișoara le-au deschis ochii către diferite oportunități pe care le-ar putea oferi studenților. Dorindu-și un context pentru lansarea unor proiecte care să îmbine distracția cu dezvoltarea personală și studiul, în 2005 fondatorii Dream Production au pus bazele companiei.

Cum niciun început nu este ușor, s-au confruntat pentru o perioadă cu impedimente financiare, însă au continuat să lucreze urmându-și visul.

Experiența lucrului în mediul corporate i-a convins că abordarea în cadrul firmei lor ar trebui să fie una diferită, urmând să împrumute atmosfera de lucru relaxantă și prietenească care le era familiară din BEST.

Începând cu anul 2008, Dream Production a început să ofere servicii de găzduire și optimizare în WordPress prin diferite proiecte pro bono menite să ajute comunitatea online din România care făcea trecerea spre publicarea de conținut pe platforme de tip blog. Calitatea muncii le-a dobândit în scurt timp un renume care le-a permis să pună bazele unui model de business. 

Renumele a devenit confirmare, compania câștigând o serie de premii ale industriei web în România, astfel încât în 2010 a venit și decizia de a lucra pentru piața din străinătate. Au lucrat o vreme pentru clienți din Australia, Regatul Unit, America, Franța și Elveția, unde i-au întâlnit pe actualii lor parteneri.

În prezent, se concentrează aproape exclusiv pe proiecte pentru piața elvețiană, unde sunt cotați ca o companie de web development de top, în primele 3 pe nișa lor la nivel național. Anul 2016 le-a adus și primul premiu internațional pentru implementarea unei platforme online pentru poșta elvețiană – Die Post.

Dream Production nu a încetat niciodată să inoveze și să lanseze noi proiecte. În anul 2011 un spin-off al Dream Production dezvoltat de trei dintre fondatorii inițiali ai companiei s-a desprins ca business de sine stătător. În 2017 au inițiat un start-up împreună cu investitori din Elveția: o platformă de trading în industria Pharma pentru care realizează întreaga muncă de implementare și pentru care dau și omul din rolul de CTO.

Planurile de viitor ale companiei includ continuarea dezvoltării acestui start-up și crearea de noi proiecte de acest fel.

Seriozitatea dar și atmosfera plăcută și deschiderea către nou fac din companie un loc în care oamenii vin pentru a-și dezvolta o carieră, nu pentru un job. Andrei afirmă cu mândrie:  “Suntem cea mai chill și relaxată companie din Timișoara, flexibilă ca program și atitudine la birou. Avem prieteni freelanceri care vizitându-ne spun că nici la ei acasă nu e așa de relaxant”.

Mediul de lucru actual se datorează într-o anumită măsură și experienței din BEST, care le-a oferit ocazia de a își dezvolta anumite skill-uri, să se maturizeze și să gestioneze responsabilități, dar și să se distreze, să călătorească, să își facă prieteni pretutindeni și să învețe să lucreze în echipă.

Alex spune că “BEST-ul m-a învățat că munca-i muncă și distracția e distracție, însă le poți îmbina foarte bine, iar cât timp o faci cum trebuie, totul este ok.” și recunoaște că: “Am prins microbul de a călători. Și nu doar călătoria în sine, ci faptul că evenimentele BEST în esență aduc laolaltă oameni din mai multe țări. Intri în contact cu oameni care au altă mentalitate decât tine, au crescut în alt mediu decât tine, au alte idei decât tine”. 

Interacțiunea cu mediul internaționalul încă din timpul studenției reprezintă un mare avantaj pe plan profesional, deoarece aceasta oferă un prim contact cu alte culturi.

Întrebați cum și-ar descrie experiența din BEST în trei cuvinte, Andrei spune: ”fun, haos și prietenie”, iar Alex alege: “prietenie, diversitate și mult loc de a experimenta”. În egală măsură nopțile albe, responsabilitățile care veneau la pachet cu pozițiile lor de secretar, respectiv președinte, dar și stresul organizării de evenimente au făcut din experiența BEST un capitol frumos din viețile lor. 

Andrei și Alex recomandă voluntariatul într-o organizație studențească drept cel mai potrivit mod de a crește personal și profesional. Avantajul pe care îl oferă BEST Timișoara este contextul internațional, divers și apolitic, care le permite membrilor săi să interacționeze cu mulți oameni din diferite culturi, să învețe și să experimenteze într-un mediu sigur, înainte de a-și începe o carieră.

Studenția este o perioadă importantă a vieții. Bucurați-vă de ea, profitați la maxim de toate oportunitățile care vă ies în cale, distrați-vă și învățați, iar cu puțină ambiție, niciun vis nu va fi imposibil de îndeplinit.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.