După cum este menționat și în titlu, în rândurile următoare voi prezenta câteva trucuricare ne vor ajuta să ne îmbunătățim stilul de învățare. De multe ori trebuie să acumulăm o cantitate mare de informații într-un timp foarte scurt așadar, ar trebui să cunoaștem anumite trucuri pentru a ne ușura învățatul.

Toți cred că am avut un examen sau ceva important de învățat iar, după ce am repetat de câteva ori începeam să ne plictisim și venea acel sentiment de frustrare că nu se lipește nimic de noi și apare gândul cum că nu avem o memorie bună. Dar, dacă nu e asta și credem că, avem un mod greșit de a învăța?

Studiatul are la bază mai multe sarcini prin care trebuie să trecem pentru a reuși să ajungem la un rezultat finit. Ai de memorat anumite lucruri și înainte de a le memora, trebuie să le și înțelegi. De asemenea, capacitatea de învățare a fiecăruia dintre noi este diferită.

Eu de exemplu, când mă apuc de învățat vorbesc cu 2-3 prieteni pentru a ne întâlni undeva, îmi caut un colțișor liniștit, mă organizez făcând puțină curățenie în cameră pentru a crea un mediu plăcut și să am senzația de lejeritate. Nu uita că nu trebuie să înveți ca un robot încontinuu. Încearcă să faci pauze dese sau cel puțin odată la 20-30 minute pentru că, dacă înveți mai mult de o oră creierul tău nu va mai reține informațiile așa de ușor.

Dacă nu înțelegi ceva, repetă acea informație de câteva ori, iar după scrie pe o foaie și vezi dacă mai trebuie să repeți sau poți trece la următorul capitol. Întreabă pe cineva unde nu înțelegi ceva și încearcă să îți construiești o bază înainte de a te apuca de învățat.

Aceste trucuri pentru a învăța mai usor țin cont de toate acestea așa că, alege ce îți place! Sper că au fost de ajutor informațiile pe care le-ai citit și sper să implementezi măcar una dintre sugestiile de mai sus.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.